Metalové Vánoce v Matrixu

Vydáno 02.12.2008 | autor: redakce

Pražský klub Matrix uvádí velký vánoční koncert metalové a hardcore hudby, na kterém vystoupí šest kapel zastupujících různé odnože tvrdého a ještě tvrdšího rocku. Akce dostala stylový název Satan Klaus Metal Party.

Metalové Vánoce v Matrixu Metalové Vánoce v Matrixu

Zřejmě hlavním lákadlem večera bude legendární Törr, vůbec první blackmetalová formace v někdejším Československu. Do Törru se před několika lety vrátil zakládající kytarista a zpěvák Ota Hereš a v současné trojici, kterou kromě něj tvoří bubeník Radek Sladký a celá dlouhá léta tahoun souboru, zpívající basista Vlasta Henych, byla vydána dvě alba Made In Hell a Törritorium. Další formací, která se postaví na pódium Matrixu, bude Boron. Charismatický Luboš Toth všemi zvaný Kuba se svou „Panterou ze Sokolovska“ bude návštěvníky klubu tradičně bombardovat masivními riffy za pomoci soustavy zesilovačů Engel. Mimochodem i Boron konečně připravuje nové album.

A do třetice skupina, jejíž kořeny sahají až do 80. let: Kryptor. Kultovní „sadistic thrashová“ úderka se v roce 2002 po pětileté pauze znovu probudila k životu, přesněji řečeno k občasnému koncertování. Na vytváření nových skladeb – aspoň prozatím – rezignovala, ale Kryptor, nyní s původním zpěvákem Michalem Roháčkem (znát ho můžete i z Assesoru) v sestavě, má i tak do svého playlistu z čeho vybírat.

Mladší rockovou scénu našeho hlavního města budou zastupovat hardcoristé Diphteria, kteří se letos blýskli zdařilým split-CD se známějšími kolegy Vibrathörr. Mimopražské tvrďáky pak reprezentují chomutovští X-Left To Die se svým modernisticky znějícím pojetím, jemuž sami říkají bluecore. Vítězové loňské vyhledávací soutěže Skutečná liga hodlají příští rok natočit oficiální albový debut, o jehož produkci jednají s Tomášem Hajíčkem z Krucipüsku. Celý večer pak hned úderem šesté hodiny otevře zbrusu nová kapela Arise To Infinity.

Veškeré informace o koncertu a předprodejích najdete na webu www.matrixklub.cz.

zavřít