Recenze vánoční desky Sheryl Crow

Vydáno 15.12.2008 | autor: redakce

Sheryl Crow vydává kolekci vánočních hitů, mezi nimiž nechybí ani klasika White Christmas. Jak se deska Home For Christmas líbila Romanu Jirešovi? Více v jeho recenzi.

Recenze vánoční desky Sheryl Crow Recenze vánoční desky Sheryl Crow

SHERYL CROW

HOME FOR CHRISTMAS

UMG Recordings

11 trax / 41:35 min

 

Vrána naděluje.

Natočit dobrou nebo alespoň snesitelnou vánoční desku je stejně obtížné, jako dát dohromady kvalitní album písní pro děti. Podbízivost a sklon ke klišé se v těchto dvou případech projevuje ruku v ruce s vidinou zisku. Devítinásobná držitelka prestižní hudební ceny Grammy Sheryl Suzanne Crow naštěstí pro tyto Vánoce připravila jednu z těch snesitelnějších nahrávek plných bílého sněhu, zvonících rolniček a načasované lásky k bližnímu. Paní "Vránová" má za sebou rok s velmi dobrým albem Detours, na kterém se relativně vypořádala s tématy, jako jsou adopce syna, boj s rakovinou či rozpad vztahu s cyklistou Lancem Armstrongem.

Album Home for Christmas naštěstí dobrý dojem z Detours nekazí, přestože se v podstatě jedná jen o tradicionály a známé písně jako gospel Go Tell It On the Mountain, I'll Be Home for Christmas nebo Blue Christmas. Sheryl Crow ve svých úpravách vychází z folku, country i spirituálů, a přestože občas použije jen prostý klavírní doprovod, nejedná se o tradiční vánoční vznešenou nudu. Nenapadlo by mě, že mě ještě někdy zaujme klasika White Christmas, ale jazzová verze Crow je opravdu slušná. Stejně jako celé album, které ozdobila i vlastní lehce melancholickou písní There Is A Star That Shines Tonight.

Roman Jireš

 

 

1. Go Tell It On The Mountain

2. The Christmas Song

3. White Christmas

4. I'll Be Home For Christmas

5. Merry Christmas, Baby

6. The Bells Of St. Mary's

7. Blue Christmas

8. O Holy Night

9. There Is A Star That Shines Tonight

10. All Through The Night

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít