Filmový Máj vychází na DVD

Vydáno 15.12.2008 | autor: redakce

Celovečerní film režiséra a kameramana F. A. Brabce Máj v hlavní roli s Matějem Stropnickým a Janem Třískou právě vyšel na DVD.

Filmový Máj vychází na DVD Filmový Máj vychází na DVD

Výpravný historický film režiséra a kameramana F. A. Brabce Máj je velkým romantickým příběhem Kata (Jan Tříska), který se vrací po sedmi letech do svého kraje. Tento podivný vypravěč nám postupně odhaluje strhující příběh o milostném trojúhelníku dvou mužů a jedné dívky. Příběh mlynáře Schiffnera (Juraj Kukura) – zralého muže stavějícího na jistotách, pro něž lze obětovat i syna, i cit. Příběh Jarmily (Sandra Lehnertová) – dívky plné smyslné touhy a vášně v mladém a krásném těle, jehož hříchem by bylo nehřešit a příběh rebela Viléma (Matěj Stropnický) – vůdce bandy mladých loupežníků, která vyrabuje mlýn, přepadne poštovní dostavník anebo oloupí vesničany za bílého dne v kostele při májové mši.

 

 

Láska, vášeň, ale i vina a trest, to vše se odehraje ve filmu Máj na pozadí přírody, démonické a lhostejné síly, která jako všudypřítomná bytost tepe vlastním rytmem, konfrontována s vášněmi lidskými. Máj zaujme především silným příběhem, hereckými výkony, nádhernou kamerou a moderní filmovou hudbou – spojení kytarových partů skupiny Support Lesbiens a velkého symfonického orchestru.

 

zdroj: Bontonfilm

zavřít