Hlasování do Žebříku odstartovalo

Vydáno 02.01.2009 | autor: redakce

V prvním, lednovém kole lze hlasovat formou sms na čísle 900 06 06 nebo přes formulář v sekci Žebřík. Z tohoto hlasování vzejde pět nominovaných v jedenácti kategoriích. Nominace budou zveřejněny 1. února. O definitivních výsledcích pak fanoušci rozhodnou ve druhém kole, které potrvá do konce února.

Hlasování do Žebříku odstartovalo Hlasování do Žebříku odstartovalo

Žebřík je anketa česko-slovenská. V její domácí části lze uvádět i zahraniční umělce dlouhodobě působící v ČR a SR. Hlasuje se v kategoriích Skupina, Album, Skladba, Videoklip, Zpěvák, Zpěvačka, DJ, Objev, Hudební DVD, Film a také v jediné záporné kategorii Průser roku.

Stejné kategorie platí i pro zahraniční část ankety, do níž lze libovolně hlasovat od 1. ledna do 29. února. Každý hlas bude slosován o atraktivní ceny partnerů Žebříku (telefony, sportovní oblečení, kosmetika, energetické nápoje, hotelové ubytování, vstupenky na vyhlášení Žebříku…)

Slavnostní vyhlášení cen ŽEBŘÍK 2008 se uskuteční v pátek 6. března od 20 hodin v plzeňském Domě kultury Inwest. V průběhu pětihodinového programu, který moderuje režisér Zdeněk Suchý, budou opět oceněni první tři umělci v každé kategorii. Ti převezmou originální sošky renomovaného výtvarníka Václava Česáka, zvané Tančící „R“.

Koncertně se představí Horkýže slíže, Clou, Kryštof nebo Děda Mládek Illegal Band, k nimž se připojí zajímaví hosté, jako např. Wohnout nebo rapper Indy.

Lahůdkou bude účast legendárního zpěváka a basisty Glenna Hughese (ex Deep Purple, Black Sabbath, spolupráce s Red Hot Chili Peppers atd.), jehož doprovodí „czech allstars band“, vytvořený speciálně pro tuto příležitost!

„K tomuto kroku jsme se odhodlali po zkušenosti s loňským Žebříkem, kde zazářil Ashley Slater z Freak Power za asistence Monkey Business. Žebřík patří českým a slovenským muzikantům, takže zveme jen ty zahraniční hvězdy, které jsou s naší scénou významněji provázány. Glenn Hughes tento nápad uvítal, a tak uslyšíme to nejlepší z jeho čtyřicetileté kariéry v podání prvotřídních domácích muzikantů,“ uvedl Jarda Hudec za pořádající magazín REPORT.

Druhá scéna bude ve znamení hiphopu, R&B, funku a breakbeatu v podání předních DJs.

Další program nabídne after party ve vyhlášeném plzeňském klubu Buena Vista.

Vítězi Žebříku 2007 byli Chinaski, Aneta Langerová, Markéta Irglová, Wohnout, DJ Wich, film Vratné láhve, ceny si odnesli také Kryštof, UDG, Vypsaná fixa, Anna K, Iva Frühlingová, Chinaski, Matěj Ruppert, Richard Krajčo, Ladida ad.

Další info a pravidla hlasování najdete na ZDE nebo v REPORTu 1-2/09 (vychází 17.1.), který bude obsahovat rekapitulační CD Best Of 2008.

zavřít