DJ Sash! goes on Mutěnice

Vydáno 05.01.2009 | autor: redakce

Matador taneční hudby DJ Sash! se opět vrátil do České republiky a u toho nemohl chybět Karel Prchal. Přečtěte si jeho reportáž z koncertu v Mutěnicích.

DJ Sash! goes on Mutěnice DJ Sash! goes on Mutěnice

DJ SASH!

19.12. EDEN, MUTĚNICE

Jeden z nejznámějších a nejúspěšnějších DJů Německa se opět vrátil do České republiky. Po zastávce v anglickém Corn Exchance v Camborne potěšil DJ Sash! neskutečným koktejlem rytmů tancechtivé publikum v mutěnickém Edenu. Legenda taneční hudby, která za svou dvanáctiletou kariéru prodala po celém světě přes sedmnáct milionů desek, nastoupila za mixážní pult úderem půlnoci a až do dvou do rána neúnavně povzbuzovala návštěvníky k tančení.

Nejvíce se mu zamlouvaly dámy hned pod pódiem, které se svíjely jak klubko hadů. Jedné z nich se dostalo velké pocty a od poloviny DJského setu tancovala s go-go tanečnicí po Sashově pravé ruce. Její kolegyně zase na levoboku ke konci večera sváděla boj o triko go-go dancera. Snaha se vyplatila a k potěšení oka svého i ostatních slečen v sále jej do půl pasu obnažila. Sash! (Sascha Lappessen) stupňoval napětí postupně a své velké hity si nechával až do druhého poločasu. Zatím za doprovodu kouře a laserových efektů vystřelovaly z repráků hity staršího i novějšího data výroby.

Zazněla i popová královna Madonna a blížící se Vánoce prozradila whamácká Last Christmas. Sash! neustále lidi hecoval větou „put your hands up in the air.“ Většina v sále dělala, že nerozumí. A tak si DJ nechal větu přeložit a napsat na papírek. Aby nezapomněl. Hlášení „ruce nahoru“ s německým akcentem bylo slyšet ještě několikrát za večer. S blížícím se finálem to DJ začal hustit hlava nehlava. Ecuador, La Primavera, Mysterious Times, Adelante, Encore Un Fois, Stay. Zazněly všechny hity. A nikomu nevadilo, že byly mixovány z cédéček a ne vinylu, jako to ještě teď dělají „opravdoví“ DJs.

Sash! si neustále kontroloval správný čas, aby náhodou nepřetáhl ani minutku. Na závěr stihl rozdat pár podepsaných fotek a dát autogram na ruce, poprsí a kolem pupíku rozparáděných návštěvnic. Pak už zmizel z pódia nadobro. Po mutěnickém mixu bylo jeho další zastávkou štědrovečerní vystoupení v anglickém Play Nightclubu v Torquay. Kdo ví, jaké by to bylo, kdyby v Mutěnicích místo DJského setu měl Sash! klasické vystoupení.

text a foto Karel Prchal

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít