Kanaďané Islands míří na Strahov

Vydáno 24.01.2009 | autor: redakce

Indie rockeři Islands vystoupí 14. února ve strahovském Klubu 007. Support obstarají neméně zajímaví Američané Railcars a Italové Trouble Vs. Glue.

Kanaďané Islands míří na Strahov Kanaďané Islands míří na Strahov

Islands z kanadského Montrealu jsou nedílnou součástí tamní, dnes již proslulé, scény. První album Return To The Sea natáčeli za účasti členů slavných Arcade Fire, druhé Arm's Way vyšlo v loňském roce na prestižních labelech ANTI a Rough Trade. Islands hrají svižný indie rock s popovým odérem a nečekanými odbočkami směrem ke calypsu a karibské hudbě. Ve Velké Británii a USA již dávno odrostli malým klubům a hrají v prostorách pro tisíc a více lidí, koncert na pražské Sedmičce je tak do jisté míry exkluzivní.


Railcars ze San Francisca chystají v nejbližší době debutové album The Cathedral With No Eyes, které stejně jako předchozí EP Cities Vs. Submarines produkoval Jamie Stewart ze známých Xiu Xiu. Ti mohou být jedním záchytným bodem, dalšími pak například Handsome Furs nebo Parts & Labor. Prvním vystupujícím večera bude italské lo-fi-elektro duo Trouble Vs. Glue.

zdroj: Scrape Sound, A.M. 180 Collective


zavřít