Svojšice hlasí napřesrok změny

Vydáno 24.01.2009 | autor: redakce

Letošní ročník festivalu, který se uskuteční 26. června tradičně v přírodním areálu Svojšice u Pardubic, však proběhne ještě ve vyjetých kolejích. Přečtěte si vyjádření pořadatelů.

Svojšice hlasí napřesrok změny Svojšice hlasí napřesrok změny

Jubilejní desátý ročník festivalu Svojšice proběhne naposledy tak, jak ho dlouhá léta znáte, tedy s hlavní stageí věnovanou Technu, druhou v podobě Jungle tentu a třetí jako House floor. Petr Dzingel z agentury DC Promo k tomu říká: „Techno, které mě vždy tak bavilo, už nejde kupředu, nevychází skoro žádné nové věci a vozit sem stále dokola ta samá jména nás už prostě nebaví. Nechceme se vlekle vézt a zaspat dobu, je prostě potřeba udělat změnu. Ta měla s novým partnerem festivalu nastat již tento rok, ale na mé přání se Svojšice ještě jednou odehrají podle dosavadního scénáře, čímž důstojně ukončíme desetiletou ságu tohoto festivalu“


Od roku 2010 dojde k velkým změnám v celé koncepci a také k podstatnému zvětšení celého areálu. S novým partnerem se pořadatelé rozhodli udělat festival komerčnější a otevřít ho širší veřejnosti, s čímž souvisí také jeho rozšíření o další dvě stage. Techno samozřejmě zůstane zachováno, ale ve velkém stanu pro 2000 lidí.

zdroj: DC Promo
zavřít