Michal Dvořák projede ledové koryto

Vydáno 05.02.2009 | autor: redakce

Bývalý klávesista kapely Lucie se zúčastní adrenalinového závodu Red Bull Crashed Ice, který se koná v sobotu 7. února v Praze na Vyšehradě.

Michal Dvořák projede ledové koryto Michal Dvořák projede ledové koryto

Michal Dvořák jel svůj první Red Bull Crashed Ice v roce 2004 v Moskvě. To ještě neměl o nástrahách praskající-ho ledu nejmenší tušení, ale vždycky měl rád nečekané výzvy. A protože svého času byl takřka profesionálním lyžařem a od osmnácti let se na amatérské úrovni oddává hokeji, nemohl si nechat ujít příležitost oba tyto sporty skombinovat v jediné adrenalinové disciplíně.


„Celý závod se sice jede na bruslích, ale v první řadě je při něm třeba zdolávat překážky – to znamená umět si před nimi trochu předskočit, aby člověka nevyhodily do vzduchu. A stejně tak si správně najet do zatáčky – to všechno je podobné sjezdovému lyžování,“ tvrdí Michal Dvořák, který si v životě vyzkoušel celou řadu různě adrenalinových sportů – má za sebou pár extrémních sjezdů v lavinových svazích a kotelních jámách, seskok padákem, zkoušel paragliding, pravidelně se věnuje kitesurfingu, jen na bungee jumping nikdy nedošlo.

Největším adrenalinem ze všeho, co dosud absolvoval, je podle jeho slov Red Bull Crashed Ice. „Tenhle závod je umocněn tím, že spolu v nepříliš širokém korytu soupeří čtyři chlapi, jeden se snaží porazit druhé, aniž by si přitom vzájemně ublížili. Větší maso jsem opravdu ještě nikdy nezažil, závodní tratě jsou rok od roku technicky vyspělejší,“ říká Dvořák.

zdroj: PLEON Impact
zavřít