Swordfishtrombones míří na Flédu

Vydáno 14.02.2009 | autor: redakce

19. února vystoupí v klubu Fléda brněnská formace Swordfishtrombones, kterou doprovodí Jihočeši Please The Trees a slovenští Noisecut.

Swordfishtrombones míří na Flédu Swordfishtrombones míří na Flédu

Hudba Swordfishtrombones odkazuje na oblíbené zahraniční kytarové indie kapely jako Clap Your Hands Say Yeah, stejně jako na protřelé pardály (Toma Waitse a Nicka Cavea). Spojení řízných kytar s dechovými nástroji ale posouvá jejich tvorbu dál - skladby mají mnoho vrstev, což posluchače nutí být stále ve střehu. Tento koncert bude napínavý nejen pro nové posluchače, ale i pro ostřílené fanoušky díky zbrusu novým skladbám. Jako malá ochutnávka může sloužit singl Dandy, který si můžete zdarma stáhnout zde.


Dále zahraje indie kapela Please The Trees, která se pomalu, ale jistě, dostává do povědomí alternativní hudební scény. Vznikli roku 2006 setkáním táborské snivo – noisové kapely Some Other Place s písničkářem Václavem Havelkou vystupujícím pod pseudonymem selFbrush. Koncem dalšího roku vyšlo na Havelkově labelu Absent Hour Records debutové album Lion Prayer, na jehož produkci spolupracoval Michal Šťastný aka Amák (Sunshine).

Do třetice všeho dobrého budete mít možnost na Flédě slyšet i elektronickou kapelu Noisecut. V současné sestavě vystupují od roku 2003 a zatím jim vyšla dvě alba. Vystupovali na festivalech jako Hodokvas, Pohoda a před kapelami formátu I AM X či Nine Inch Nails.

zdroj: Fléda
zavřít