Eternal Seekers zahrají na Colours

Vydáno 15.02.2009 | autor: PR

Společný projekt zpěvačky a kytaristky Lenky Dusilové, klarinetového kvarteta Clarinet Factory a klavíristky Beaty Hlavenkové uvidí návštěvníci letošního festivalu Colours of Ostrava.

Eternal Seekers zahrají na Colours Eternal Seekers zahrají na Colours

Jsem ráda, že po Ivě Bittové mohu i letos přivítat další výraznou ženskou osobnost současného tuzemské hudby. Koncert jsme naplánovali do prostor Evangelického kostela, který se opět stane jednou z festivalových scén,“ říká Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně přehlídky. Projekt Eternal Seekers od premiéry na festivalu Struny podzimu sbírá nadšené reakce diváků i médií, které kromě hudebních kvalit vyzdvihují i odvahu Lenky Dusilové k novým, netradičním projektům.


Společné dobrodružství vedlo dál, než jsme čekali,“ uvádí několikanásobná držitelka výročních hudebních cen Anděl. V projektu, který vyšel loni i na CD, znějí v jazzově-snivých úpravách původní texty básníka Bogdana Trojaka, laureáta Ceny Jiřího Ortena a výroční literární ceny Magnesia Litera, dále verše Františka Halase a nikdy nenahraná píseň, se kterou patnáctiletá Lenka Dusilová začínala svou dráhu s pražskou rockovou kapelou Sluníčko.


Partnery v Eternal Seekers jsou jí vynikající hudebníci, kteří se stejně jako ona neuzavírají do své vyzkoušené škatulky - Clarinet Factory, kvarteto, které má za sebou řadu úspěchů i koncertování například s Bobby McFerrinem, skladatelka a klavíristka Beata Hlavenková, která hrála například na prestižním jazzovém festivalu v Montreux. V této chvíli jsou Colours of Ostrava jediným letním open-air festivalem, který Eternal Seekers může nabídnout svým divákům.

zdroj: www.colours.cz
zavřít