Neil Landstrumm míří na Cosmic Trip

Vydáno 16.02.2009 | autor: PR

Taneční festival Cosmic Trip oznámil další velké jméno. Po třech letech se do České republiky vrací skotský DJ a producent Neil Landstrumm.

Neil Landstrumm míří na Cosmic Trip Neil Landstrumm míří na Cosmic Trip

Kariéra skotského DJe a producenta Neila Landstrumma je úzce spjata s berlínským klubem Tresor, na jehož labelu mu také vyšlo několik desek, a s americkým velkoměstem New York. Proslulost si získal nápaditými, často nezapomenutelnými živými vystoupeními, s kterými projel snad celý svět. Techno v jeho podání je obtížné zaškatulkovat, kromě Tresoru vydává také na značkách Peacefrog, Sonic Groove Mosquito a samozřejmě na svém vlastním labelu Scandinavia, kde také vydal album Art-Rock-Blues-Beat.


Landstrummova
hudba překonává jakékoliv škatulkování - grime, electro-techno, britský drum and bass a minimal, to je jen zlomek stylů, které se v jeho osobité hudební tvorbě objevují. V oblasti elektronické hudby se Neil Landstrumm pohybuje zhruba od roku 1994. Jeho producentské počiny vyšly u četných světově proslulých tanečních labelů a kromě toho má také na kontě četné úspěchy jako grafik, třeba pro hudební televizi MTV. Do dnešního dne vydal sedm alb, poslední s názvem Lord For £39 loni v prosinci.

Na Cosmic Trip se Neil Landstrumm vrací po třech letech a znovu bude patřit mezi headlinery.

zdroj: Cosmic Trip
zavřít