Tata bojs odehrají speciální koncert

Vydáno 22.02.2009 | autor: redakce

Tata bojs připravili pro pražský koncert, který proběhne 26. února v Paláci Akropolis, unikátní vizuální doprovod a zároveň lákají na starší, dlouho nehrané skladby.

Tata bojs odehrají speciální koncert Tata bojs odehrají speciální koncert

Autor scény, zpěvák a bubeník Milan Cais k tomu říká: „Už dlouho jsem se zájmem sledoval vývoj pozoruhodného zařízení, na kterém asi tři roky pracoval náš vizuální spolupracovník VJ Clad. Jedná se o dotekovou projekční plochu, díky které můžete v reálném čase vytvářet svými prsty a dlaněmi pohyblivý obraz a ten se promítá na velké projekční plátno za vámi. To celé je zajímavé hlavně v ten okamžik, kdy má divák možnost vidět zároveň VJ stojícího na pódiu i obraz promítaný za ním, tedy sledovat jak přímo před jeho zraky vzniká neopakovatelná projekce. Je to jakási pomíjivá, digitální, hmatová malba.


Kromě toho, že VJ Clad se stane se svým dotekovým zařízením na vybrané písně součástí scény, připravili si Tata bojs pro své příznivce také pohled do minulosti.
Na koncertě by měly zaznít písně, které v aktuální sestavě s klávesami Jiřího Hradila a kytarou Vladimíra Bára buď nikdy, nebo již dlouho nezazněly. „Uvidíme, kolik se nám toho podaří nazkoušet, ale chceme udělat radost sobě i fanouškům, kteří nám opakovaně píší na web, že by chtěli slyšet písně ze starších alb jako Prométheus, Oba dva, Pan Tečka, Nový nanopilot, Devoto, Divnosti atd. My půjdeme asi ještě dál a pravděpodobně zahrajeme jednu z období, kdy jsme dostali občanky,“ dodává s úsměvem Milan Cais.

Úvod koncertu se odehraje za oponou jako barevná stínohra a jako host večera vystoupí ještě před oponou písničkář Václav Havelka alias Selfbrush.

zdroj: Warner Music
zavřít