Queensrÿche vydají desku o vojácích

Vydáno 26.02.2009 | autor: PR

Americká heavy metalová formace Queensrÿche vydá 30. března album American Soldier, které je inspirované osudy válečných veteránů.

Queensrÿche vydají desku o vojácích Queensrÿche vydají desku o vojácích

Na svém dvanáctém studiovém albu se Queensrÿche chopili tématu války viděné očima vojáka. Ambiciózní projekt obsahuje dvanáct písní, které jsou inspirované mnoha rozhovory s válečnými veterány, které vedl Geoff Tate, zpěvák a autor většiny písní skupiny. Jeho cílem bylo vyprávět jejich příběhy jejich vlastními slovy.


Nápad natočit American Soldier, jak vysvětluje Tate, vznikl na základě příběhů veteránů, kteří jsou fanoušky kapely, stejně tak i podle vyprávění jeho otce, který sloužil v Koreji i Vietnamu. „Můj otec byl povoláním voják, ale až donedávna nemluvil o tom, čím prošel. Tahle zdrženlivost mluvit o všech těch věcech je typická pro hodně veteránů, což znamená, že hodně lidí vlastně nikdy nepochopí, co to znamená být vojákem ve válce. To, co jsem od našich fanoušků slyšel, mě inspirovalo k tomu, abych se o jejich příběhy rozdělil se světem. Tohle je album o vojácích, pro vojáky, vyprávěné samotnými vojáky.“

zdroj: Warner Music
zavřít