Noví Depeche Mode již v dubnu

Vydáno 04.03.2009 | autor: PR

Kapela Depeche Mode se vrací po více než tříleté pauze s novým albem Sounds Of The Universe. Deska vyjde 17. dubna.

Noví Depeche Mode již v dubnu Noví Depeche Mode již v dubnu

Album Sounds Of The Universe bude ještě více elektronické než poslední deska a jde o návrat k naprostým kořenům Depeche Mode, neb při nahrávání bylo použito mnoho analogových syntezátorů a podobných primitivních mašinek: „Tohle je nový Martinův fetiš, protože všechny tyhle věcičky nakoupil na eBayi. Každý týden mu do studia přišlo několik zásilek. Hned jsme to vždy rozbalili a poslouchali, jaké zvuky ty věci vydávají,“ uvedl v rozhovoru k novému albu nedávno Andy Fletcher.


Deska Sounds Of The Universe vyjde hned v několika formátech. Vedle standardního formátu na CD, bude vydána i jako speciální edice CD+DVD a Deluxe Box Set s třemi CD a jedním DVD. Zmiňované tři CD se budou skládat z nového alba, bonusových songů, remixů, ale také ze 14 demosnímků, které budou dostupné v kariéře Depeche Mode úplně poprvé.

Přibalené DVD bude obsahovat celkem tři filmy: Making The Universe, tedy dokument o nahrávání alba, Usual Thing, Try And Get The Question In The Answer (mimo jiné obsahující rozhovory se skupinou o nahrávacích technikách nové desky) a Sounds Of The Universe (krátký film komentující píseň po písní přímo samotnými členy skupiny). DVD bude taktéž obsahovat promo video prvního singlu Wrong, čtyři písně nahrané živě ve studiu v prosinci 2008 a verzi nového alba se zvukem v DTS 5.1. Zmiňovaný box přinese i dvě 84-stránkové knihy. Album bude vydáno také na dvojvinylu.

Vše o nových DM přinese REPORT 4/09.

zdroj: EMI
zavřít