Mighty Sounds odkryl první hvězdy

Vydáno 11.03.2009 | autor: PR

Hudební festival Mighty Sounds, který letos proběhne na tradičním místě v Olší u Tábora 17. - 19. července, zveřejnil první potvrzené interprety. Na koho se můžete těšit?

Mighty Sounds odkryl první hvězdy Mighty Sounds odkryl první hvězdy

Přestože je Mighty Sounds z velké míry o ska, už od počátků festivalu jsou nedílnou součástí dramaturgie soubory přísahající na punkrock, hardcore, rock’n’roll, reggae, dancehall, rockabilly, soul, ale i metal nebo hip hop. Tři DJské scény obohacují dále program o drum'n' bass, breakbeat, jungle atd. Festival proběhne jako tradičně na loukách u jihočeské vesničky Olší u Tábora ve dnech 17. - 19. července. V loňském roce prošel prostor konání festivalu výrazným „faceliftem“, když bylo jádro areálu rozšířeno zhruba o čtvrtinu díky „připojení“ další louky a přibylo další velké parkoviště.

Backyard Babies

Z dosud zveřejněných kapel se návštěvníci mohou těšit na britskou punkrockovou legendu Buzzcocks, švédské rock'n'rollové hvězdy Backyard Babies nebo americkou dirty reggae formaci The Aggrolites. Britské ostrovy, které mají na MS vždy silné zastoupení, budou reprezentovat punkrockeři Deadline, ze země sýrů a kvalitních hodinek dorazí rockabilly trio The Peacocks, jih Evropy budou zastupovat italští ska rebelové Talco a jejich španělští kolegové La Gossa Sorda.

The World/Inferno Friendship Society

Milovníci netradičních zážitků jistě ocení punkrockový kabaret The World/Inferno Friendship Society nebo americké psychobilly matadory Koffin Kats. Z první vlny potvrzených interpretů je třeba vyzdvihnout i švédskou 2tone legendu Liberator, holandskou ska stálici Mr. Review, rock'n'rollový masakr Peter Pan Speedrock a určitě i britsko holandskou legendu Mark Foggo´s Skasters. Česko-slovenskou scénu budou reprezentovat stálice jako Polemic, Sto Zvířat, Fast Food Orchestra, Prague Ska Conspiracy, NVÚ, Totální Nasazení a mnoho dalších.

zdroj: HPK-Productions
zavřít