Jamie Cullum dorazí na Colours

Vydáno 25.03.2009 | autor: PR

Festival Colours Of Ostrava, který se uskuteční ve dnech od 9. do 12. července, do svého programu nově přidal Davida Byrna, Jamieho Culluma a Thievery Corporation.

Jamie Cullum dorazí na Colours Jamie Cullum dorazí na Colours

Vůbec poprvé přijede do České republiky jazzově-popový klavírista a zpěvák Jamie Cullum, který je přes svůj mladý věk držitelem mnoha prestižních hudebních cen, například nominací na Grammy, Brit Awards či na Zlatý Globus. Své desky prodává po miliónech, vystupoval například s Massive Attack, Herbie Hancockem, Stevie Wonderem, Radiohead, Eltonem Johnem, Burtem Bacharachem, Justinem Timberlakem a Count Basie Orchestra. Speciální představení si u něho také objednala britská královská rodina.


Velkou událostí se stane koncert Davida Byrna, bývalého frontmana Talking Heads, který přijede s početným týmem dvaceti pěti lidí – s velkou kapelou s tanečníky a programem písní, které napsal společně s mágem elektronické hudby Brianem Enem. Z oblasti elektronické hudby bude k největším hvězdám letošních Colours patřit slavné newyorské duo Thievery Corporation, které vystoupí posílené o téměř dvacet doprovodných muzikantů. Jejich hudba mixuje trip hop, acid jazz i etnickou hudbu, jejich texty mají často politický obsah.

Festival ve čtvrtek 9. července zahájí se svým bandem britský skladatel Michael Nyman, který proslul především hudbou k oskarovému filmu Piano a mnoha snímkům režiséra Petera Greenawaye. Po třech letech se na Colours vrátí hvězda londýnského asijského undergroundu kapela Asian Dub Foundation. Čtyřdenní přehlídku uzavře americký funkový saxofonista, zpěvák a velký showman Maceo Parker.

zdroj: Arts Marketing
zavřít