Peter Lipa vystoupí v Praze

Vydáno 02.04.2009 | autor: PR

Nejvýznamnější slovenský jazzman zahraje společně se svým bandem 27. dubna v pražském Lucerna Music Baru. Předskokanem bude kapela Černý mosty.

Peter Lipa vystoupí v Praze Peter Lipa vystoupí v Praze

Peter Lipa je zpěvák, skladatel, organizátor, moderátor, manažer jazzového dění, dlouholetý dramaturg a promotér předního evropského festivalu Bratislavské jazzové dny. V anketě časopisu Mezinárodní jazzové federace Jazz Forum se už v 80. Letech pravidelně umísťoval mezi nejlepšími evropskými jazzovými zpěváky. Vychází z blues, soulu i klasického  mainstreamového idiómu. Jeho rozpětí sahá od klasických jazzových standardů a dixilandu přes latinskoamerický jazz, jazzový šanson a spirituály až po funky a rock.


Peter Lipa netají ovlivnění takovými zpěváky jako Jimmy Rushing, Ray Charles, Al Jarreau, Joe Cocker či Bobby McFerrin. Pravidelně ho doprovází kapela Peter Lipa Band složená z předních slovenských mladých muzikantů. Lipa vydal v nedávné minulosti album Lipa spieva Lasicu, na kterém, jak už název napovídá, zpívá texty herce a textaře Milana Lasici. Nejen s tímto programem se představí po delší odmlce v Praze v Lucerna Music Baru 27. dubna.

zdroj: Go Production
zavřít