Escape The Fate naživo již v pondělí

Vydáno 11.04.2009 | autor: PR

Americká post hardcorová partička Escape The Fate rozduní v pondělí 13. dubna pražský Lucerna Music Bar. Sekundovat jí budou formace Emery a River Jordan.

Escape The Fate naživo již v pondělí Escape The Fate naživo již v pondělí

Kapela Escape The Fate z Las Vegas reprezentuje mladou generaci kapel, které vznikly většinou na základě boomu emo / post-HC muziky z počátku tisíciletí, jež vynesl skupinám jako Taking Back Sunday, A.F.I., Jimmy Eat World nebo Thrice nahrávací kontrakty s major labely a pozice na předních stranách zásadních amerických rockových časopisů jako Spin či Alternative Press. Styl kapely je někdy spojován s termínem „emo“, ve skutečnosti s ním však mají ale velmi málo společného – častěji připomínají dravý post-hardcore a la Story Of The Year nebo Lostprophets.


Emery
znikli v roce 2001 v Rock Hill v Jižní Karolíně, prakticky vzápětí se ale přesunuli na druhý konec USA, do Seattlu, ve snaze pohybovat se v prostředí s většími šancemi na uplatnění pro alternativně znějící rockovou kapelu. Hlavní devizou Emery je bezesporu obrovská dynamičnost jejich hudby, pro kterou se nejlépe hodí označení „emocore“, případně „screamo“. Celý večer otevře ve své ostré koncertní premiéře pražská formace River Jordan.

zdroj: Conspiracy
zavřít