Legendární Wino zahraje v Matrixu

Vydáno 15.04.2009 | autor: PR

20. dubna vystoupí v pražském klubu Matrix kytarista a zpěvák Scott Weinrich, zásadní osoba americké postpunkové a hardcorové scény.

Legendární Wino zahraje v Matrixu Legendární Wino zahraje v Matrixu

Scott "Wino" Weinrich vzal to nejlepší z odkazu Black Sabbath a přeložil to hudebního jazyka lidí, kteří vyrůstali na punku a hardcore. Zásadním způsobem tak ovlivnil kapely typu Soundgarden, Melvins, High On Fire nebo Baroness, ale vlastně i celou moderní alternativní doomovou scénu. Bývalý člen kapel St. Vitus, The Obsessed, Hidden Hand, Spirit Caravan nebo Place Of Skulls sype po celý svůj život mohutné riffy jako z čarodějného rukávu.


Winův rukopis je naprosto charakteristický: masivní kytarové vlnobití, zneklidňující atmosféra a totální pocta hardrockovým kořenům. Kromě hraní ve vlastních kapelách stíhal i zásadní muzikantskou výpomoc na projektech svých přátel. Namátkou: na desce Probot je autorem jedné z nejsilnějších skladeb The Emerald Law, po boku Davea Grohla a Lemmyho z Motörhead ho můžete vidět i v klipu ke stěžejnímu singlu Shake Your Blood.

První sólovou desku Joea Lallyho z Fugazi obohatil Wino na jeho poměry zcela netypickou kytarovou hrou. A v současné době chystá se Scottem Kellym z Neurosis all-star kapelu Shrinebuilder. Aktuálním sólovým albem Punctuated Equilibrium si podle vlastních slov splnil svůj dávný sen. Wino vystoupí v praze společně s kapelami Gnu a Insania.

zdroj: Silver Rocket
zavřít