MIG 21: reportáž ze křtu nové desky

Vydáno 27.04.2009 | autor: redakce

MIG 21 pokřtili v pražském Lucerna Music Baru nové album Naživo. U toho nemohl chybět náš kolega Tomáš Nawar, jenž pro vás pořídil reportáž přímo z místa činu.

MIG 21: reportáž ze křtu nové desky MIG 21: reportáž ze křtu nové desky

MIG 21
22.4. LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA

Jak snadné je křtít.

Již deset let hrají úspěšně „navostro“ a navíc přicházejí s novou deskou MIG 21 & Lelek Orchestra Naživo, jejímuž křtu byl tento večírek zasvěcen. Převaha osob něžného pohlaví vytvořila v prostoru pod pódiem správně elektrizující atmosféru, což byl pro toto nadzvukové hudební těleso optimální stimul. Nadšenému publiku se dostalo mírou vrchovatou reprezentativního průřezu jejich dosavadní tvorbou zahrnující hity větší i menší.


Když sálem zněly Vlajky Vlají, zpěvák a frontman Macháček úspěšně předvedl svá prostná s velkým praporem Migu, aniž by zranil své kolegy na poměrně nevelkém pódiu Music baru. Avizované vystoupení početného LELEK ORCHESTRA se vzhledem k možnostem smrsklo na šest členů, což ovšem nezabránilo velkým ovacím, neb tito předvedli ukázky populárních filmových melodií, kterým vévodil ústřední motiv mého milovaného Startreku. Zhruba v půlce vystoupení vybral z publika šéf orchestru dobře navečeřenou dívku Adélu, která nové cédéčko poblila blíže neurčeným alkoholickým nápojem blíže neurčené značky.


Macháček svým řečněním mezi písněmi bavil a šířil dobrou náladu. Aby si lidi nemysleli, že je celá show jenom o něm, vyhecoval publikum k hlučné podpoře operace přelaďování šestistrunné basové kytary kolegy Kurfirsta, která proběhla bez jediné chybičky. Ke konci celé show se majitel nástroje, která tvrdí muziku, dopustil krátkého, ale velmi rafinovaného sóla, což mělo fatální dopad na jeho probírané nízké sebevědomí.


Zlatým hřebem večera pro mne byla geniální improvizace Macháčkova týmu na přání dívky z lidu, která chtěla slyšet hit Karla Gotta Beatles. Mé první setkání třetího druhu s tímto hudebním zjevením dopadla nad očekávání dobře. Ještě teď tleskám a těším se zase někdy příště.

text Tom Al-Nawar foto Ruda Vyhnálek

Na fotoreport z akce se můžete podívat ZDE.

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít