Roman Dragoun vydá smutné album

Vydáno 08.05.2009 | autor: PR

Bývalý spoluhráč Michala Pavlíčka v kapele Stromboli Roman Dragoun vydává novou desku s názvem Otlučená srdce.

Roman Dragoun vydá smutné album Roman Dragoun vydá smutné album

Album Otlučená srdce obsahuje celkem 17 položek. Vedle šestnácti zcela nových Dragounových skladeb zde najdeme i znovu nahranou píseň Že Tvých vlasů v ní se dotýkám, která oproti původní verzi z 80.let dostala jazzově modernější kabát.


„Jsem velmi rád že po třech letech trpělivé práce se podařilo vytvořit ´barevnou´ desku, zachycující i takové hudební polohy, ve kterých mě možná lidé zatím neznali,“ říká Roman Dragoun o nové desce. „Není to veselé album, protože se do něho promítla smrt obou mých rodičů.“

Na desce Romanovi sekundují Roman Pokorný (kytara), Filip Jelínek (trombon), Radek Kašpar (saxofon), Viktor Jerman (kytara), Robert Fischmann (flétna) a další. Najdeme zde také efektní party nahrané smyčcovým seskupením Eve Quartet. Ve skladbě Báječnej lov se v roli sólového kytaristy překvapivě představuje sám Roman Dragoun. Většinu textů k písním dodal Milan Princ. K CD je přiloženo i DVD s koncertem Romana se spřízněnými kapelami a hudebními osobnostmi, jako jsou Dan Bárta, Matěj Ruppert či Roman Holý.

zdroj: http://r.dragoun.sweb.cz
zavřít