Horáček točí s Gottem a Nohavicou

Vydáno 08.05.2009 | autor: PR

Michal Horáček převzal dvakrát platinovou desku za 30 000 prodaných kusů alba Ohrožený druh. Zároveň pilně pracuje na svém novém materiálu.

Horáček točí s Gottem a Nohavicou Horáček točí s Gottem a Nohavicou

Bleskový slavnostní akt se konal ve studiu LineArt, v krátké pauze během natáčení předposlední písně z CD Kudykam nazvané výstižně Ptákoviny. Poněkud specifickému, řečeno slovy Michala Horáčka, dada-textu dali výslednou podobu členové skupiny NightWork - Jakub Prachař, Vojtěch Dyk, Jan Maxián spolu s Ondřejem Rumlem. „Vybrali jsme den svátku mého patrona, svatého archanděla Michaela. Snad nad tím albem bude držet ochrannou ruku,“ usmívá se Michal Horáček. Na albu zazní víc než tucet písní, ovšem jména interpretů, která se nakonec objeví na přebalu, mají ještě poněkud nejasné kontury.



Michal Horáček
je přepečlivě vybírá, což ve výsledku často znamená několik nahrávek jedné písně v podání různých zpěváků či zpěvaček. Například titulní Kudykamovu píseň Tante cose da veder zatím nazpíval Karel Gott, Karel Dobrý a Vojtěch Dyk, do studia se chystá i Jarek Nohavica. „Pomalu si začínám pohrávat s myšlenkou, že konkrétně tahle píseň by mohla vyjít na bonusovém disku ve všech verzích, které máme k dispozici. Každý ze zpěváků ji totiž podal po svém a všichni skvěle,“ naznačuje Michal Horáček. Vydání CD je ohlášeno na 21. září.

zdroj: 2media
zavřít