Colours of Ostrava hlásí nová jména

Vydáno 19.05.2009 | autor: redakce

Festival Colours of Ostrava přidává do svého programu další jména. Line-up se rozšířil o kapely Morcheeba a Mercury Rev a vystoupí i písničkář Jaromír Nohavica.

Colours of Ostrava hlásí nová jména Colours of Ostrava hlásí nová jména

Hvězdou sobotního programu se stane britská kapela Morcheeba, která v Ostravě představí písně jak ze zatím posledního alba Dive Deep, tak i své legendární hity, které míchají elektroniku, pop, trip hop i soul. Tentýž večer posílí Colours americká formace Mercury Rev, která svými elektronicko-vesmírnými skladbami potěší ctitele podobného stylu, jaký hrají například Sigur Rós. Alba tohoto veteránského newyorského tria patří už léta k favoritům prestižních anket a to poslední, loňské Snowflake Midnight, se řadí k tomu nejlepšímu, co kapela kdy natočila.


A do třetice rovněž v sobotu večer na hlavní scéně pod širým nebem vystoupí písničkář Jaromír Nohavica. „O vystoupení Jarka Nohavici se bavíme už od samého počátku existence Colours, letos se nám konečně podařilo najít vhodný termín i okolnosti pro jeho vystoupení. Myslím, že do hvězdné sestavy festivalu patří a bude také jeho ozdobou,“ říká Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně Colours.

Festival proběhne od 9. do 12. července a nabídne na celkem 10 scénách přes 100 kapel či DJs a tradičně bohatý nehudební program – divadelní představení, diskuse na scéně Reflex fórum, filmy v kinokavárně LFŠ, workshopy či dětský svět. Více informací na www.colours.cz.

zdroj: ArtsMarketing
zavřít