B.B. King válí na turné jako za mlada

Vydáno 08.06.2009 | autor: redakce

Světové turné B.B. Kinga začalo. Koncertem v Los Angeles bluesová legenda ukázala, že ještě nepatří do hudebního důchodu. V Praze o tom publikum přesvědčí 15. července.

B.B. King válí na turné jako za mlada B.B. King válí na turné jako za mlada

B.B. King v srpnu oslaví 84. narozeniny, ale s náročným programem turné nemá problémy a stále drží rytmus. Jeho kapela také. Publikum na Kingových koncertech rozehřívají pečlivě vybrané předkapely, které si osobně poslechne a schválí. Pro Prahu si vybral Alice Springs blues band. Kapela společně hraje od podzimu roku 2008 a jejich poslední počin Piano album je nahraný na hudebním nástroji Wurlitzer 200.


Jde sice o klávesy, které Alice dlouho odmítala, ale když zjistila, jak je Wurlitzer vzácný (v 80. letech se přestal vyrábět) a jak je obtížné hrát v klubu na klavír, protože ne každý klub klavír vlastní, rozhodla se tento výjimečný stroj ze 70. let vyhledat. Našla ho až v New Jersey. „Wurlitzer je velmi citlivý nástroj s téměř klavírní technikou, ovšem místo strun má plíšky. Většina výrobců kláves se jej snaží napodobovat, ale originál je prostě originál,“ popisuje nástroj Alice.

Alice Springs se představí před koncertem B.B. Kinga, který proběhne 15. července v pražské Tesla Aréně.

zdroj: Makroconcert
zavřít