Depeche Mode: v Praze i příští rok!

Vydáno 12.06.2009 | autor: PR

Depeche Mode oznámili nové termíny svého světového turné. Mezi nově přidanými koncerty nechybí ani Praha, kam zavítají v lednu příštího roku.

Depeche Mode: v Praze i příští rok! Depeche Mode: v Praze i příští rok!

Depeche Mode naposledy navštívili Prahu před třemi lety v rámci turné k jejich poslednímu albu Playing The Angel. Trio Dave Gahan, Martin Gore a Andrew Fletcher na tomto turné odehrálo 87 vystoupení, které viděly téměř dva miliony lidí. Za několik dní dorazí Depeche Mode do Prahy, aby se představili v rámci vyprodaného koncertu pod širým nebem na stadionu v Edenu. Zpěvák skupiny Dave Gahan byl 12. května hospitalizován v nemocnici, kde absolvoval několik testů, které odhalily maligní tumor na močovém měchýři, který mu byl úspěšně odebrán. Na základě doporučení lékařů Dave Gahan musel až do 8. června odpočívat, aby bylo na 100% jisté, že je zcela zotavený.


Depeche Mode se zároveň omlouvají za všechny problémy a nepříjemnosti, zapříčiněné zrušením resp. odložením koncertů. Celkem jich bylo 16. Na oficiálních stránkách skupiny v seznamu koncertů, které nejsou ohroženy, je i koncert v Praze, který se koná 25. 6. na fotbalovém stadionu v Edenu. O tři dny dříve se představí našim sousedům na Slovensku. Dnes se navíc mezi novými termíny jejich světového turné objevil i pražský koncert plánovaný na 14. 1. 2010 do pražské O2 Arény. Depeche Mode za svoji osmadvacetiletou kariéru prodali více jak 75 milionů kopií svých nahrávek.

zdroj: Live Nation
zavřít