Slipknot: Peklo v Ostravě

Vydáno 12.06.2009 | autor: redakce

Slipknot zavítali 10. června do ostravské ČEZ Arény. Náš kolega Roman Polách přináší reportáž přímo z kotle, kde to tentokrát opravdu vřelo.

Slipknot: Peklo v Ostravě Slipknot: Peklo v Ostravě


SLIPKNOT
10. 6. 2009 OSTRAVA, ČEZ Aréna


Přivést do Ostravy zástupce Roadrunner Records bylo ještě před nějakou dobou fantasmagorický výplod a představit si v ostravské ČEZ Aréně Slipknot, Devil Driver a Trivium bylo jen součástí snů, které se ale zhmotnily a první z nich začali v podvečer hrát Devil Driver. Jejich zpěvák byl frontmanem slavných Coal Chamber, takže si fanoušci přišli nejen na výborný koncert a výkon Deze Fafary, ale také mohli zavzpomínat na staré časy. Oproti Trivium bylo vystoupení mnohem podpořenější publikem jak u pódia, tak i po celé hale a bylo vidět, že se Devil Driver strefili do nálady přítomných.

RECENZE: Energická smršť jménem Slipknot vás ve filmu Day Of The Gusano vystřelí do vesmíru

Trivium naopak, i přes velkou snahu zaujmout publikum a vtáhnout je do varu před hlavní hvězdou večera, neuspěli a jejich hudba publikum spíše nudila a energie z předchozího interpreta vyprchala. Moc tomu nepomohl ani zvuk, který měli spíše horší oproti první předkapele. Naopak Slipknot udělali přesně to, za co jsou ve světě známí a respektovaní. Úžasná show, jíž málokdo zažil a jsem zvědavý, kdo další do ČR přiveze show podobnou té, kterou měli možnost návštěvníci zažít.



Tedy kupříkladu bubeníka Joeyho Jordisona na plošině, která jeho bicí umístila neuvěřitelným způsobem, skvělou komunikaci členů kapely s publikem, velice agresivní vystoupení s circle pity a emotivními proslovy zpěváka Coreyho Taylora, který mimo jiné zmínil, že poslední rok a půl byl nejlepší v historii kapely. Oproti relativně rozporuplným výkonům předkapel splnili Slipknot vše, co se od nich čekalo. Zvuk, který byl i přes špatné zázemí v ČEZ Aréně výborný a show, po které mě Slipknot přesvědčili, že ještě nelze rezignovat na tuto hudební scénu.
5/7

text Roman Polách foto Mirek Bednařík

Setlist:
1. Intro
2. (sic)
3. Eyeless
4. Wait and Bleed
5. Get This
6. Before I Forget
7. Sulfur
8. The Blister Exists
9. Dead Memories
10. Left Behind
11. Disasterpiece
12. Vermilion
13. Everything Ends
14. Psychosocial
15. Duality
16. People = Shit
-------------------------
17. Surfacing
18. Spit It Out
19. Outro - 'Til We Die

Témata: Slipknot, Corey Taylor, Ostrava

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít