2Bobule: vinařská odysea počesku

Vydáno 06.07.2009 | autor: PR

Natáčení filmu 2Bobule směřuje ke konci. Poslední natáčecí dny čekají herce od 6. do 12. července, premiéra filmu je naplánovaná na 22. října.

2Bobule: vinařská odysea počesku 2Bobule: vinařská odysea počesku

2Bobule jsou dějově volným pokračováním úspěšné filmové komedie Bobule. Jirka (Lukáš Langmajer) se zaplete s mladou krásnou dívkou, jejíž otec má ovšem o nápadnících své dcery úplně jiné představy…a Jirka raději prchá za kamarádem Honzou (Kryštof Hádek) na jižní Moravu. Honza zatím žije s Klárou (Tereza Voříšková) na dědečkově vinařství a jakožto vinař začátečník se pouští do vrcholného umění slámového vína. Nejen, že čelí neúspěchům, ale po nečekaném příchodu kumpána Jirky se jeho život obrátí naruby.


Jirkova slabost pro ženy se totiž doslova zvrhla v zápas o život. V jedné z důležitých rolí se opět objeví i poklidné a vstřícné prostředí jižní Moravy a moravských vinic. A taky Slámova a Svatomartinské. V hlavních rolích se vrátí všichni známí z původních Bobulí – tedy Tereza Voříšková, Lukáš Langmajer, Kryštof Hádek, Lubomír Lipský, Václav Postránecký nebo Mirek Táborský. Diváci se mohou těšit i na zcela nové postavy, z nichž některé budou pro děj filmu velmi důležité. 2Bbobule okoření Jiří Korn, Jiří Kramol a Jana Švandová, Jan Antonín Duchoslav a Jana Pidrmanová. Pro Lubomíra Lipského bude role dědy jubilejní filmovou rolí číslo 100.


Scénář k filmu napsal talentovaný tvůrce Jan Holeček, který se podílel mj. na scénáři k filmu Rafťáci a populárnímu sitcomu TV Nova Comeback. Režie filmu se ujal nadějný ruský režisér Vlad Lanné, jehož snímek Happy End vyhrál řadu filmových cen. Rozpočet filmu je 25 milionů korun, do kin vstoupí 2Bobule v počtu 35 kopií, distributorem je společnost Bioscop, premiéra je naplánována na 22. října tohoto roku.

zdroj: Pragency
zavřít