Basák Suzanne Vegy tíhne k Čechám

Vydáno 06.07.2009 | autor: redakce

Mike Visceglia, basák kapely Suzanne Vegy, plánuje se zpěvačkou českých November 2nd společný projekt.

Basák Suzanne Vegy tíhne k Čechám Basák Suzanne Vegy tíhne k Čechám

Saša s Mikem absolvují v prvních srpnových dnech osm vystoupení. Kromě pražského koncertu, který v Lucerna Music Baru zaštiťuje festival Prague International Bluenight, vystoupí například i na nádvoří brněnské radnice či na Prázdninách v Telči a dalších místech. Duo doplní čeští muzikanti – bubeník Martine Vajgl (-123 minut, Čechomor, Wanastovi Vjeci) a kytarista Roman Helcl (Anna K.). Během koncertu kapela zahraje kromě autorských skladeb Langošové také Mikeovy originální coververze interpretů, jakými jsou třeba Beatles, Tom Petty, Nick Cave, Willie Nelson či Nat King Cole. Některé písně na koncertě zazní pouze v podání baskytary a hlasu.


Nápad hrát spolu jsme dostali, když jsem se Mikem viděla na posledním koncertě Vegy v Praze. Říkala jsem mu, že moji spoluhráči v November 2nd mají v létě závazky v jiných kapelách, takže zřejmě moc hrát nebudeme. Mike mi navrhl, že bychom mohli udělat společný projekt, se kterým bychom si zahráli na nějakých letních festivalech v Česku a na podzim nebo na jaře pak v New Yorku,“ popisuje zpěvačka, která se svou kapelou ještě předtím, 26. července, vystoupí před Suzanne Vega na Studentském náměstí v Uherském Hradišti.

Langošová se s Viscegliou poprvé potkala v roce 1999. Tehdy s November 2nd předskakovala Suzanne Vega na festivale E.T Jam. „Přáteli jsme se však stali až později, díky manažerovi Suzanne Philu Sullivanovi, který nás seznámil na olomouckém festivale AFO před dvěma lety. Od té doby jsme se několikrát viděli a jsme stále v kontaktu,“ popsala zpěvačka, která s Viscegliou loni dokonce připravovala podklady pro scénář České televize k jedné epizodě seriálu Příběhy železné opony.


Mike Visceglia se na hraní v Česku těší. "Poprvé jsem v Čechách hrál se Suzanne Vega v roce 1989 a od té doby jsem zde vystupoval několikrát. Vždy je to pro mě pocta. Mám tady báječné přátele a v této nádherné zemi se cítím jako doma," říká Visceglia, který je podle svých slov Českou republikou fascinovaný už od svých jedenácti let. "Můj učitel na baskytaru Jan Arnet byl první jazzový basista, který v šedesátých letech utekl do New Yorku. Kvůli němu hraji na baskytaru," dodal.

Plán turné:
02.8. Moravské Budějovice – nádvoří zámku (akustické vystoupení)
03.8. ČT24 – Události v kultuře (akustické vystoupení)
04.8. Brno – nádvoří Staré radnice
05.8. Valašské Meziříčí - nádvoří zámku Žerotínů
06.8. Praha – Lucerna Music Bar (Prague International Bluenight)
07.8. Ořešín u Brna – klub Na Ranči (akustické vystoupení)
08.8. České Petrovice – Sruby Haida (akustické vystoupení)
09.8. Telč – Prázdniny v Telči
10.8. TBA

zdroj: www.november2nd.net
zavřít