Junior Boys: alternativní popaři v ČR

Vydáno 07.07.2009 | autor: redakce

Kanadské trio Junior Boys se představí v rámci Sperm festivalu 4. srpna v pražském klubu Roxy. Předkapelou jim budou domácí Sporto.

Junior Boys: alternativní popaři v ČR Junior Boys: alternativní popaři v ČR

Junior Boys založili dva kamarádi z kanadského Hamiltonu Jeremy Greenspan a Johnny Dark již v roce 1999, ovšem světu o sobě dali vědět až o čtyři roky později. Tehdy totiž i přes odchod Darka vyšlo první EP s remixem od proslulého Fennesze. Posilněn úspěchem Jeremy Greenspan oslovil studiového inženýra Matta Didemuse a společně připravili první desku Last Exit (2004), kde poprvé definovali svůj zvuk kombinací elektronických off-beat vrstev a silných melodií. Mezinárodní ohlas si zasloužila druhá nahrávka So This Is Goodbye (2006) – již na známé značce Domino Records – která vyvolala nadšené reakce publika i recenzentů.


Na letošní Begone Dull Care pak Junior Boys dovedli své pojetí electro-popu k dospělosti. Před Junior Boys vystoupí agilní Sporto, kteří po tříleté existenci a nespočtu nových songů, remixů a mp3 releasů vydali čerstvě desku More. Kapele to na ní v češtině víc šlape a již tradičně hitové songy jsou tak ještě suverénnější. Úterní noc zakončí MIDI LIDI v plné sestavě i s vizuály ale nezvykle jako DJ-set. Večer je součástí doprovodných večerů Sperm Festivalu.

zdroj: Sperm
zavřít