O2 Sázavafest nabídne funk i ska

Vydáno 26.07.2009 | autor: redakce

Kromě známých funkových šílenců Freak Power vystoupí na O2 Sázavafestu také žánrově spříznění Angličané Kava Kava. Z Ameriky pak dorazí neméně divocí New York Ska-Jazz Ensemble. Tyto kapely zahrají v REPORT TENTU.

O2 Sázavafest nabídne funk i ska O2 Sázavafest nabídne funk i ska

Angličané Kava Kava jsou českému publiku dobře známí, vystupovali u nás již v řadě klubů i na festivalech a každý, kdo s nimi již měl tu čest, určitě potvrdí, že větší šílence jen tak nenajdete. Sice pochází z anglického hrabství Yorkshire, které přineslo světu hvězdy takového kalibru jako například Corrine Bailey Rae, Kaiser Chiefs a Arctic Monkeys, ale podobnou uhlazenost v jejich fůzi funku a rocku rozhodně nehledejte. Pokud si na ně najdete čas, tak se můžete těšit na ostré kytary, tepající dechovou sekci ale i rázné bicí. To vše doplňuje charakteristický zpěv Pata Fulgoniho.


Formace New York Ska-Jazz Ensemble přijede až z druhé strany oceánu, ale přiváží velmi podobné množství energie jako Kava Kava. Ačkoliv základ jejich hudby tvoří pořádně tepající ska, nebojí se sáhnout ani k vyloženě jazzovým prvkům. Není tedy divu, že byli pozváni na tak prestižní festivaly, jako jsou North Sea Jazz Festival, Montreal Jazz Festival, Quebec Festival de Musique a mnoho dalších. Oni sami se však nejraději chlubí tím, že byli první americkou ska kapelou, která po pádu železné opony zahrála v bývalém Východním bloku. Jádro kapely v současné době tvoří Freddie Reiter (saxofon, flétna, zpěv), Mark Paquin (trombón, zpěv), Yao Dinizulu (bicí), Alberto Tarin (kytara), Earl Appleton (klávesy), které naživo doplňuje někdy až dalších pět členů.


 
New York Ska-Jazz Ensemble vystoupí 30. července v REPORT TENTU, Kava Kava pak na stejné stagi o dva dny později.

tp
zavřít