Billy Talent se vrátí na podzim do Čech

Vydáno 28.07.2009 | autor: redakce

Billy Talent vydali nové album III, které podpoří světové koncertní turné. V Praze kapela vystoupí 21. listopadu v pražské Tesla Areně.

Billy Talent se vrátí na podzim do Čech Billy Talent se vrátí na podzim do Čech

Seskupení muzikantů z předměstí Toronta píše svou historii už překvapivě dlouho - od svých středoškolských let, tj. cca od konce roku 1993. V jejich případě se potvrzuje pořekadlo o trpělivosti přinášející růže - až po devíti letech existence se dočkali větší pozornosti fanoušků a první smlouvy s vydavatelstvím. Další postup byl ale už přímo raketový - po dalších čtyřech letech měla kapela na svém kontě dvě několikanásobně platinová alba a vyprodávala koncerty na všech kontinentech.



Pilotní singl nové desky Rusted from the Rain

Jejímu úspěchu napomáhá určitě i její specifické hudební zaměření - na první poslech ničím nevybočující punk-rock na vlně The Clash, Rancid, Anti-Flag či Alkaline Trio se nápaditě prolíná s progresivnějším rockovým stylem a la Jane's Addiction, Fugazi, AFI nebo At The Drive-In. V České republice se Billy Talent zastaví již potřetí - po předloňském předskakování My Chemical Romance odehráli v červnu 2008 svůj samostatný koncert v pražské Incheba Aréně.

Album III vyšlo celosvětově v první polovině tohoto měsíce a například v Německu debutovalo na 2. místě prodejního žebříčku. Velmi slušného umístění, konkrétně 33. pozice, dosáhlo i v konkurenci nabité Velké Británii.

zdroj: Warner Music
zavřít