GASK Artfest startuje tento pátek

Vydáno 30.07.2009 | autor: PR

Hudební část multižánrového festivalu GASK Artfest, který se koná ve dnech 31. července až 9. srpna v Kutné Hoře, nabídne Final Fantasy, Casiotone for the Painfully Alone, Handsome Furs, Billa Callahana a další.

GASK Artfest startuje tento pátek GASK Artfest startuje tento pátek

Festival má tři části: hudební, filmovou a výtvarnou. Slavnostní zahájení proběhne 31. července na nádvoří Jezuitské koleje a první tři večery festivalu budou věnovány filmu. Tři filmy v rozdílném pojetí, tři pohledy, tři formy k zamyšlení ke vztahu k společnosti, a její sociální a ideologické funkci. Promítnuty budou filmy Správná cesta (Peter Fischli), Laso, Thriller a Molo (Salla Tykkä) a Rock a náboženství (Dan Graham). Do letního kina, jehož kurátorkou je Vjera Borozan, je vstup zdarma.


V úterý 4. července vyroste na nádvoří Jezuitské koleje open air podium, kde během následujících šesti dnů, v dramaturgii A.M.180, vystoupí řada pozoruhodných jmen zahraniční alternativní scény spolu se zdejšími kapelami a hudebníky - Final Fantasy, Casiotone for the Painfully Alone, Handsome Furs, Bill Callahan, HEALTH, Fucked Up, Crystal Stilts, Oneida, Lucky Dragons, Karl Blau, C, The Strange Boys, Dent May & His Magnificent Ukulele, a thousand fuegos, Disasteradio, Goro, dné, mon insomnie, pavilon m2, The Ills a další. Hudební část festivalu nese název Creepy Teepee.

Pod vedením kurátorky Lenky Vítkové proběhne v ulicích města série performancí a vizuálních intervencí pod názvem Místo a formule, které nabídnou nečekané události a setkání, jež v kulisách magické a historicky unikátní Kutné Hory mohou na diváky, stejně jako náhodné chodce i starousedlíky, působit jako zjevení. „Nultý“ ročník festivalu GASK Artfest se koná při příležitosti otevření nových prostor Galerie Středočeského kraje.

zdroj: www.gaskfest.cz
zavřít