Krajčo složil nástupce Atentátu

Vydáno 03.08.2009 | autor: redakce

Richard Krajčo nahrál pilotní skladbu k novému filmu 2Bobule. Song Ráno je zároveň předzvěstí nového alba kapely Kryštof.

Krajčo složil nástupce Atentátu Krajčo složil nástupce Atentátu

Píseň k prvním Bobulím složil Richard Krajčo. Jeho skladba Atentát byla po šest týdnů nejhranější písničkou v českých rádiích, získala cenu Anděl za nejlepší skladbu roku 2008, bodovala i na udílení hudebních cen Žebřík. Úspěšnou spolupráci s filmaři si Krajčo zopakoval i při vzniku pokračování a složil píseň pro filmovou komedii 2Bobule. Vznikla tak písnička, která se jmenuje Ráno.

"Krajčo je hitmaker," říká producent filmu Tomáš Vican a na tomto prohlášení se shodl se všemi producenty i tvůrci. "Věříme, že z Rána bude ještě větší hit, než jakým byl Atentát." Písnička Ráno bude pilotní singl k připravovanému albu kapely Kryštof, které zatím nese pracovní název Jeviště. Ke skladbě Ráno se hned po skončení natáčení filmu 2Bobule natáčel také videoklip.


Točilo se na novomlýnské nádrži na lodi Pálava Lodní dopravy Břeclav. Richard Krajčo měl ve videoklipu původně chodit po vodě, ve skutečnosti po skrytém molu pod hladinou. Režisér klipu David Rauch, filmař, který spolupracoval například na filmech Vratné lahve nebo Tajnosti, si to ale na poslední chvíli rozmyslel. "Kvůli náročným podmínkám při instalaci mola pod hladinu jsme začali přemýšlet nad náhradním řešením," vysvětluje. "Pak jsme si všimli parníku Pálava a prostě jsme se do něj zamilovali," říká ke vzniku klipu David Rauch.

Videoklip bude nakonec kombinovat záběry z 2Bobulí s těmi, které Richard Krajčo natočil na novomlýnské nádrži. Klip ke skladbě Ráno by chtěli tvůrci zveřejnit v polovině září. Film 2Bobule bude mít v kinech premiéru o měsíc později, 22. října 2009.

zdroj: Pragency
zavřít