2Wings odtajnili trumfy nové desky

Vydáno 10.08.2009 | autor: redakce

2Wings mají před dokončením nové desky, kterou na přelomu května a června uvedl singl No B-Side. Na albu se jako host objeví i kytarista Honza Ponocný (Circus Ponorka).

2Wings odtajnili trumfy nové desky 2Wings odtajnili trumfy nové desky

O možné spolupráci s Honzou jsme se začali bavit už před rokem, kdy jsme se potkali na chodbě v jedné agentuře,“ řekl Dan Šustr. “Zjistili jsme totiž, že jsme stejný ročník a přestože se známe už od roku 1992, nikdy jsme spolu nehráli.“ V aranžmá skladby jsou nástrojové party rozloženy ve stereu tak, že každý z kytaristů má svoji stranu. „Určitě bychom se rádi potkali i na pódiu,“dodává Dan Šustr. První takové hostování a jamování prý bude možné slyšet 14. listopadu na festivalu Blues Alive v Šumperku, kde ve stejný den vystupují Circus Ponorka i 2Wings (s hostující Blankou Šrůmovou).


Dalšími hosty na novém albu 2Wings jsou klavírista Andy Čermák ze Sunflower Caravan a cellistka Alžběta Bártová. 2Wings jsou o prázdninách ve studiu a míchají album. Honza Ponocný naopak čile koncertuje. V nejbližší době ho můžete vidět a slyšet při samostatných koncertech na hradě Střekov, na festivalu v Trutnově, v hudebních a bluesových sklepech v Praze a Varnsdorfu a na podzim také jako hosta při akustickém turné Mira Žbirky. 2Wings pokřtí nové CD 30. září v pražském Vagonu a potom vyrazí na koncerty do dalších českých klubů.

zdroj: 2Wings
zavřít