Arktické opice vyskákali nové album

Vydáno 21.08.2009 | autor: PR

Arctic Monkeys vydají už v pondělí 24. srpna nové album, které ponese název Humbug. Uvnitř videoklip k pilotnímu singlu desky.

Arktické opice vyskákali nové album Arktické opice vyskákali nové album

Novinku Humbug, kterou uvádí na trh pilotní singl Crying Lightning, koprodukovali Josh Homme z Queens Of The Stone Age a James Ford ze Simian Mobile Disco, jenž je zároveň kumpán Alexe Turnera v Last Shadow Puppets. První reakce na desku jsou jednoznačně pozitivní, hodnocení britské kritiky se pohybuje těsně pod tím absolutním: Uncut 4/5, Q 4/5, Mojo 4/5, Clash Magazine 8/10, NME 7/10, Drowned In Sound 9/10 apod.

Arctic Monkeys - Crying Lightning Official Video


Písničky z alba Arctic Monkeys nedávno představili během internetového přenosu. Kapela se na novince především zklidnila, což naznačil už singl Crying Lightning. I když intenzivních energických výpadů ve stylu I Bet You Look Good On The Dancefloor nebo Brainstorm na desce není mnoho, album nepostrádá silné momenty. Parta ze Sheffieldu dospěla, velkou proměnou prošel zejména pěvecký projev Alexe Turnera. Toho dnes ostrovní kritika srovnává s Bryanem Ferrym, Morrisseym i Jarvisem Cockerem.

zdroj: EMI
zavřít