Move fest: opět neokoukaná jména

Vydáno 22.08.2009 | autor: redakce

Pátý ročník festivalu Move, který se koná ve dnech 21. až 24. října na různých místech v Praze, nabídne vystoupení francouzských kapel Caravan Palace a Narrow Terence, ale také domácích Airfare a Hentai Corporation.

Move fest: opět neokoukaná jména Move fest: opět neokoukaná jména

Kapelu Narrow Terence tvoří čtyři univerzální hudebníci, kteří jsou v podstatě schopni hrát na cokoliv. Všichni zpívají, hrají na klávesy, na harmoniku, bicí, elektrické i akustické kytary, zvonkohru, housle i klávesy. Jejich charakteristický zvuk bývá přirovnáván k Tomu Waitsovi, Ennio Morriconovi či skupině dEUS, občas však přejdou k folkovému rytmu, aby připomněli kapely jako Tuscon nebo Calexico. Nebojí se dlouhých instrumentálek. V roce 2007 byli oceněni jako Objev festivalu Printemps de Bourges.


Caravan Palace se bez pochyb inspiroval slavnějšími kolegy z Gotan Project. Stejně jako oni míchají taneční elektronickou hudbu s jazzem a jižanskými rytmy. Původně tento projekt tvořili tři DJs, ale postupem času se k nim připojili živí hudebníci a zejména zpěvačka Zoe Colotis. V rámci festivalu vystoupí také tuzemští Airfare a Hentai Corporation a budou promítnuty hudební filmy Block Party Michela Gondryho a A Cross The Universe od Justice.


Festival Move se koná ve dnech od 21. do 24 října v pražských klubech.

tp
zavřít