Mikulovský festival již tento víkend

Vydáno 25.08.2009 | autor: redakce

Festival Eurotrialog v Mikulově proběhne již tento víkend 28.-30. srpna. Letos zahrají Filip Topol, Jiří Schmitzer v doprovodu ETC..., Xavier Baumaxa a řada dalších.

Mikulovský festival již tento víkend Mikulovský festival již tento víkend

K vidění a slyšení na každém ročníku mikulovského festivalu jsou hudební speciality, připravené exkluzivně pro Mikulov, které divák jinde nezažije. Letos k těmto „vychytávkám“ patří opět tradiční varhanní koncert Filipa Topola, vystoupení Jiřího Schmitzera, kterého zde doprovodí skupina ETC…, speciální Indies Scope scéna či třeba ojedinělá česko-slovensko-rakouská sestava Polkaghosts & Marchbeats. Dramaturgie festivalu po celý rok mapuje především českou nezávislou scénu a do Mikulova zve ty nejlepší, které objeví, aby se zde představili na jednom pódiu po boku zavedených umělců.


Vedle stálic české scény (např. Vladimír Mišík, Xavier Baumaxa, Garage, Čankišou, Vlasta Redl, Jiří Schmitzer) se proto představí řada nadějí (např. Orchestra, Mashy Muxx, Poletíme? či extra scéna věnovaná vydavatelství Indies Scope). K tomu prestižní hosté z Polska, Maďarska, Ruska, Arménie a Austrálie. Letošní programovou nabídku doplňuje divadlo (například Havlova Audience v zámeckém obřím sudu), filmové projekce v několika stanech atd. Pozornost jistě přitáhne jistě i další novinka – experimentální poezie Slam Poetry v čajovém stanu.

zdroj: Eurotrialog Mikulov
zavřít