Zdeněk Troška jede točit do Afriky

Vydáno 27.08.2009 | autor: PR

Ve středu 26. srpna padla poslední klapka natáčení české části komedie Zdeňka Trošky Doktor od Jezera hrochů, ve které hrají například Eva Holubová, Bohumil Klepl a Jiří Langmajer. Štáb se nyní přesune do Keni.

Zdeněk Troška jede točit do Afriky Zdeněk Troška jede točit do Afriky

Příběh vypráví o mladém lékaři Čeňkovi Dobeškovi, který pracuje v pražské nemocnici na interně a žije v bytě se svou manželkou Zuzanou a její matkou - Marií Košvancovou. Ta si pro svoji dceru vždy přála dobrého muže, nejlépe zámožného a uznávaného lékaře. V době, kdy si Čeněk bral Zuzanu, byl úspěšný. Tchýně je pohoršena nedostatečnou ctižádostivostí a neschopností svého zetě vydělat peníze na drahé auto a vilu na pražské Ořechovce.


Dobešek se se svými problémy svěří kolegovi Karlu Pištělákovi, který mu zařídí práci v Africe. Přes veškeré útrapy se nakonec mladý lékař rozhodne odletět. V letadle se setká s krásnou letuškou Lenkou, která je mu velmi sympatická. Po příjezdu má Dobešek pocit, že jeho pobyt v Africe zvládne. Obrat nastane v okamžiku, kdy na něj zaútočí had.

V Praze se natočily vnitřky ubikace, setkání Dobeška s hadem, chirurgický zákrok a zbytek obrazů se bude točit v nemocnici v Itibo a v národním parku Nakuru v africké Keni, kam štáb odletí v říjnu. Nemocnice a porodnice v Itibo je funkční, a tak tvůrci zvolili stavbu ubikace a natáčení v ateliéru z důvodu, aby nenarušovali filmováním její chod a nerušili pacienty a rodičky.

Výsledek uvidíme 25. února 2010 v kinech.

zdroj: Falcon
zavřít