Dan Bárta nahrál píseň o Plzni

Vydáno 03.09.2009 | autor: PR

Skladba Nebe nad Plzní bude poprvé představena společně s novým videoklipem v pátek 4. září v rámci Pilsner Festu v Plzni, exkluzivně pak vyjde na CD Soundczech 23, které bude přibaleno k REPORTU 10/09.

Dan Bárta nahrál píseň o Plzni Dan Bárta nahrál píseň o Plzni

Plzeň navázala s Danem Bártou spolupráci při příležitosti kandidatury na titul Evropské hlavní město kultury 2015.  Díky tomu se zrodila píseň Nebe nad Plzní, která vypovídá o vztahu Dana Bárty k Plzni a zároveň vyjadřuje jeho podporu městu, kde prožil důležité roky svého života. „Bylo to formativní období,“ vzpomíná Dan na několik roků, prožitých v Plzni na přelomu 80. a 90.let. V textu písničky se objevuje řada jeho vzpomínek - například na restauraci Luna na Borech, kde zkoušela kapela Alice.

 
Hudbu ke skladbě složil Dan Bárta společně s Miroslavem Chyškou a Štěpánem Eliášem, text je z Bártovy dílny. Ke spolupráci si cíleně přizval zpěváky rovněž svázané s Plzní – Bohouše Josefa, Annu (Anyu) Křivancovou, která je vokalistkou plzeňské funky kapely Buster Nixon, a  Martinu Placrovou. K písničce vznikl videoklip v režii Zdeňka Suchého.

Skladba bude exkluzivně vydána na CD Soundczech 23, příloze REPORTU 10/09.

zdroj: Plzen.eu

zavřít