Lurrie Bell zahraje na Blues Alive

Vydáno 23.09.2009 | autor: PR

Ve dnech 12. až 15. listopadu se v Šumperku a polském Chorzowě uskuteční čtrnáctý ročník festivalu Blues Alive. Hlavními hvězdami budou Lurrie Bell a Zak Harmon.

Lurrie Bell zahraje na Blues Alive Lurrie Bell zahraje na Blues Alive

Festival zahájí 12. listopadu večer nazvaný Pocta Koko Taylor. Koko Taylor, která zemřela letos 3. června, byla nazývána „královnou chicagského blues“. Na jednom pódiu se při tomto koncertu sejdou téměř všechny české bluesové zpěvačky, které zazpívají i skladby z repertoáru této legendy. Z Chicaga také přijíždějí dvě hlavní hvězdy festivalu. První je kytarista a zpěvák Lurrie Bell se svým Blues Bandem. „Lurrie Bell je jeden z nejlepších současných hráčů na kytaru, ikona bluesové hudby. Jeho otec byl navíc slavný harmonikář,“ uvádí Ondřej Bezr, dramaturg festivalu.


Blues Alive se stane také jednou ze zastávek „spanilé jízdy“ hvězd pod souhrnnou hlavičkou Chicago Blues Festival Tour: na pozadí hry jednoho „home bandu“, kapely Zaka Harmona, se představí tři frontmani – zpěvačka Diunna Greenleaf a kytaristé Gregg Wright a Zac Harmon. Do Chicaga zavede diváky i hraný film Cadillac Records, který mapuje historii tamějšího vydavatelství Chess Records, které sehrálo zásadní roli v rozvoji blues. Trojici hlavních hvězd doplní britský harmonikář Paul Lamb s The King Snakes.

K dalším zajímavým programovým bodům letošního ročníku patří například koncert Gospel Limited v kostele, odpoledne „One Man Show“ se sólovými muzikanty, společný koncert 2Wings s Danem Šustrem a Blankou Šrůmovou (ex Tichá dohoda) s Janem Ponocným jako hostem, speciální vystoupení slovenské kapely Longital nebo koncerty vítězů soutěže Blues Aperitiv. Celkem vystoupí na festivalu 30 kapel.

zdroj: Arts Marketing
zavřít