Törr a Debustrol: pražský koncert zrušen

Vydáno 01.10.2009 | autor: PR

Ve čtvrtek 1. října měl proběhnout v KC Vltavská metalový svátek. Törr ani Debustrol nakonec nezahrají, koncert je zrušen.

Törr a Debustrol: pražský koncert zrušen Törr a Debustrol: pražský koncert zrušen

Skupina Törr, pojmenovaná podle zrušené jednotky atmosférického tlaku, vznikla už v roce 1977. Za léta svého působení stihla totálně změnit sestavu, a tak se historie kapely vlastně dělí na éru před Henychem a za Henycha. Ten v roce 1987 publiku představil něco tak strašidelně démonického, s neobvykle drsnou muzikou se záhrobními a místy až satanickými texty, že způsobil na české metalové scéně malou revoluci.
Z black metalu přes experimenty s elektronikou se v poslední době dvojice Henych – Hereš obloukem navrací do zlaté éry Törr inspirovanou klasiky jako Venom nebo Motörhead. Na české scéně se Debustrol pohybuje od roku 1986. V roce 1988 je objevuje Vlasta Henych z Törru a Debustrol se dostává na Death Metal Session konanou v DKDP (dnes KC Vltavská). V roce 2006 oslavila kapela dvacet let existence vydáním DVD, jejich novinkou je na jaře vydané již jedenácté album Rwanda.

zdroj: KD Vltavská
zavřít