Protektor chce nominaci na Oscara

Vydáno 27.09.2009 | autor: PR

Česká filmová a televizní akademie rozhodla, že se film Protektor režiséra Marka Najbrta bude ucházet o nominaci na Oscara.

Protektor chce nominaci na Oscara Protektor chce nominaci na Oscara

Nominace na prestižní ocenění Akademie filmových umění a věd budou oznámeny 2. února příštího roku, vyhlášení vítezů bude následovat 7. března. „Pro nás je to dobrá zpráva, která shodou okolností přichází v den, kdy náš film vstupuje do distribuce. Co se týče našich šancí za mořem, jsem samozřejmě realista. Zároveň jsem ale rád, že jsme dostali příležitost a můžeme se o úspěch aspoň pokusit,“ reagoval Marek Najbrt, režisér a spoluautor scénáře, na rozhodnutí akademie.


Příběh filmu se odehrává v letech 1939 až 1942 v Praze. Vypráví příběh manželské dvojice, která na pozadí válečného dramatu prožívá vlastní drama soukromé. Na scénáři Protektora se podílela autorská trojice Robert Geisler, Benjamin Tuček a Marek Najbrt, který film také režíroval. Protektor vznikl ve společnosti Negativ v koprodukci s Českou televizí a společnostmi UPP a Soundsquare. Právě nyní vstupuje Protektor do českých kin.

zdroj: 2media
zavřít