Joss Stone: až ke kořenům soulu

Vydáno 09.10.2009 | autor: PR

Angličanka Joss Stone vydá 1. listopadu v pořadí již čtvrté album Colour Me Free, na kterém se objeví mix soulu, gospelu a hip hopu.

Joss Stone: až ke kořenům soulu Joss Stone: až ke kořenům soulu

Joss Stone ohromila svět barvou hlasu a výjimečným pěveckým výrazem, když před pěti lety vydala debut Soul Sessions. Sotva sedmnáctileté bělošské děvče s hlasem, který by se mnohem spíš hodil ke zralé a životem protřelé pěvkyni černošského původu, si podmanilo nejen hudební kritiku (4 nominace na Grammy). Celosvětově Joss Stone prodala skoro deset milionů kopií svých desek. Na novince Colour Me Free se vrací ke kořenům soulové, rhythm'n'bluesové a případně funkové hudby.


Album kompletně vzniklo v hudebním klubu Mama Stone's, který v rodném Wellingtonu otevřela a provozuje matka Joss Stone. Nahrávka, kterou zpěvačka spoluprodukovala s Jonathanem Shortenem a Connerem Reevesem, je velice syrovým a eklektickým mixem všemožných stylů od soulu a gospelu přes funk až k hip hopu. Zpěvačka sama hovoří o organickém procesu, kterého se účastnila řada zajímavých hostů (Jeff Beck, Raphael Saadiq, Sheila E, saxofonista David Sanborn nebo rapper Nas).

zdroj: EMI
zavřít