Kudykam: když hvězdy sekundují

Vydáno 12.10.2009 | autor: redakce

Kudykam Michala Horáčka a Petra Hapky vychází dnes, 12. října, na CD. Na desce se objeví Richard Krajčo, Karel Gott, Vojta Dyk a řada méně známých interpretů, kteří mají na albu hlavní slovo.

Kudykam: když hvězdy sekundují Kudykam: když hvězdy sekundují

Vojtěchu Dykovi, Karlu Dobrému či Janu Sklenářovi sekundují Lucia Šoralová, Richard Krajčo i Karel Gott. Takové je album Kudykam, písňový výběr ze stejnojmenné hry Michala Horáčka s hudbou Petra Hapky. Kudykam nabízí třináct písní a jeden bonus, porci skladeb, kterou dvojice H + H na svých řadových deskách dosud nenabídla. Do prodejen se album Kudykam dostane 12. října, krátce předtím, že se hra ve verších, postavená na písních Hapky a Horáčka, představí v premiéře ve Státní opeře Praha. Ústřední postavou hry je Kudykam, bizarně vystrojený průvodce poutníka Martina po cestách Penziónem Svět.


Michal Horáček na desce uvádí všechny tři představitele, kteří se budou v této roli střídat. Vojtěch Dyk, jinak také člen kapely Nightwork, dává písním rozměry napínavých příběhů. Herec a zpěvák Karel Dobrý přenese na posluchače pocity úzkosti i strachu ve skladbě Štvanice. Rytmicky propracovaná skladba Hladiny patří v jeho podání k perlám tohoto alba. Maďarský Slovák Csongor Kassai přesvědčí, že Člověk je rodem tanečník ve stejnojmenné skladbě, postavené jenom na jeho frázování. Více informací o albu i lyrikálu Kudykam najdete na www.kudykam.net.
zavřít