Minuty zahrají s "italským Pavlíčkem"

Vydáno 26.10.2009 | autor: redakce

Speciální vystoupení připravil festival Kytara napříč žánry. V úterý 27. října se v pražském Paláci Akropolis představí italský kytarista Beppe Gambetta, -123 minut a kapela L'arrache-coeur.

Minuty zahrají s Minuty zahrají s "italským Pavlíčkem"

Lákalo nás spojení italského temperamentu s českou živelností a originalitou. Cílem společného koncertu je také představení instrumentálních kvalit frontmana -123 minut Zdeňka Bíny,“ vysvětluje Stanislav Barek, umělecký ředitel festival Kytara napříč žánry. V Gambettově vlastní hudbě, pohybující se na rozhraní blues, popu a rocku, se prolínají italské kořeny (zejména ligurská tradice) a americké country a bluegrass.


Pro charismatického italského krále trsátkové hry na akustickou kytaru Beppeho Gambettu bude Česká republika hned druhou zastávkou na jeho evropském turné. Kromě jeho společného vystoupení s jednou z nejlepších „živých“ kapel u nás vystoupí také 25. října v Černošicích a 26. října v klubu Kaštan na Břevnově na sólových koncertech. Svou koncertní sérii v Čechách zahájí 24. října v Táboře a zakončí ji 28. října v Dolní Poustevně.



L'arrache-coeur, neboli Srdcerváč, se honosí zajímavým zvukem a netradičním nástrojovým obsazením. Sama kapela charakterizuje svou hudbu jako: "Bordunovou vokálně-instrumentální elektro-akustiku, moderní folklór, klasiku a jazz. Spiritualita železnice, mletý standard, kozí tanec!" Festival Kytara napříč žánry vznikl před jedenácti lety především z důvodu absence kytarového festivalu v Praze, ve městě, ze kterého vzešlo za posledních 30 let několik koncertních kytaristů, o kterých se dá bez nadsázky říci, že dnes patří do světové špičky.

zdroj: Smart Communication
zavřít