Midi Lidi natočili album o strašidlech

Vydáno 29.10.2009 | autor: redakce

Projekt Midi Lidi vydá 17. listopadu nové album Hastrmans, Tatrmans & Bubáks. Deska je laděné na temnější notu a jak říká kapela: Hity jsou pryč, přicházejí city.

Midi Lidi natočili album o strašidlech Midi Lidi natočili album o strašidlech

Novinka Midi Lidí obsahuje 17 skladeb a kapela ji nahrávala v improvizovaném studiu na kopcích u Rožnova pod Radhoštěm. Kromě naživo už prověřených šlágrů Pokoj nebo Příběh obsahuje i remix skladby El Fusilado od Chumbawamby a svými nápady se na něm podíleli také hosté ze skupin JackJack a Ali Ibn Rachid. Zvukovou podobu alba pak výsledným mixem posvětil opět Ondřej Ježek (Jámor/OTK).


Sama skupina o albu říká: „Deska vypráví o vnitřních strašidlech. Jedná se o takovou "desku v tísni". Je melancholičtější, temnější, ale hudebně i emotivně barevnější. Jako podzim. Může se tedy stát, že někteří posluchači zvyklí na veselé Midi Lidi budou překvapeni. Prostě hity vystřídaly city! A srandovní písničky si necháváme na příští desku!

Na podporu alba kapela vyráží na Bubáks tour, jehož první část proběhne hned v listopadu. Začíná v úterý 24. 11. v pražském klubu Roxy a pokračovat bude v Plzni, Brně, Bratislavě a v Českých Budějovicích. CD vychází 17.11.2009 u X Production, vinylová (2LP) verze vyjde u Malárie records.

zdroj: X Production
zavřít