Pražský koncert Skye se pomalu blíží

Vydáno 30.10.2009 | autor: PR

Koncert Skye, bývalé zpěvačky Morcheeby, se blíží. V pražském klubu Roxy vystoupí v neděli 8. listopadu v rámci turné The Keeping Secrets Tour.

Pražský koncert Skye se pomalu blíží Pražský koncert Skye se pomalu blíží

Do roku 2003 působila Skye jako zpěvačka v jiné ostrovní kapele Morcheeba. S ní natočila čtyři úspěšná alba i její nejznámější písně – například Over and Over či Rome Wasn´t Build in a Day. Od rozchodu s touto kapelou vystupuje Skye Edwards (Skye je složenina z prvních písmen všech jejích jmen) sólově, její repertoár tvoří snivé éterické skladby s elektronickými podklady, kterým znovu dominuje její výrazný hlas.


V roce 2006 vydala Skye debutové album Mind How You Go s písní Love Show jako největším hitem, který se hrál v rádiích po Evropě. Společné minulosti s Morcheebou se nezříká: „Strávila jsem s nimi skvělý čas, projeli jsme Evropu, Ameriku, Kanadu, Austrálii, Nový Zéland i Čínu.“ To dokazují i její koncerty, kde zní nejen vlastní skladby, ale i zmíněné společné hity.



Na koncertu v Roxy Skye s tříčlennou doprovodnou kapelou představí i písně z nového alba Keeping Secrets, které je od 26. října k dispozici na iTunes. Několik skladeb (Monster Demons, Not Broken či Wrong Alright) je možné slyšet také na www.myspace.com/myskyesite. V České republice Skye vystoupila několikrát, naposledy v roce 2007 na Sázavafestu.

zdroj: ArtsMarketing.CZ
zavřít