Psychic TV: psychedelická řež v Praze

Vydáno 02.11.2009 | autor: redakce

Americký projekt Psychic TV bourající žánrové a pohlavní hranice vystoupí v pondělí 9. listopadu v pražském klubu Exit Chmelnice.

Psychic TV: psychedelická řež v Praze Psychic TV: psychedelická řež v Praze

Psychic TV, pro mnohé jistě legenda přesahující hranice tohoto světa, pro jiné bizarnost první kategorie. Seskupení, v jehož čele exhibuje kontroverzní frontman Genesis P-Orrige, který je v současnosti pohlavně neidentifikovatelnou bytostí, neboť společně se svojí bývalou partnerkou podstoupili sérii plastických operací, které mají za cíl přiblížit pár více jeden druhému.


Raná tvorba Psychic TV se nesla v duchu experimentů Throbbing Gristle (původní P-Orrigeova kapela), zahrnující melodický pop, téměř neposlouchatelný bílý šum, jemné balady, koláže z industriálních nehudebních zvuků, útržky mluveného slova a experimenty s etnickými nástroji a world music, všechno svázané dohromady s dadaistickou citlivostí. Jejich tvorba se počítá na více než 20 alb, jejichž kořeny se odvíjejí od tiskového prohlášení z roku 1986, podle kterého kapela hodlala vydat každý rok živé album z jiné země, každého třiadvacátého v měsíci po dobu třiadvaceti měsíců.



Ačkoli se to skupině nakonec nepodařilo, čtrnáct alb vydaných během osmnácti měsíců jim stačilo k zápisu do Guinessovy knihy rekordů. Návraty ke kořenům dokumentuje i dosud poslední album s názvem Hell Is Invisible…Heaven Is Her/e, na kterém vzývají psychedelii 60. let, a které Genesis doslovně charakterizuje jako Dark Side of the Moon for the 21st century.

zdroj: Obscure
zavřít