The Dodos se vracejí na místo činu

Vydáno 24.11.2009 | autor: PR

Američtí folkaři The Dodos se ve čtvrtek 26. listopadu navrátí do Paláce Akropolis, aby zde představili svou novinkovou desku Time To Die.

The Dodos se vracejí na místo činu The Dodos se vracejí na místo činu

První velké album The Dodos, nazvané Visiter, vloni v březnu překvapilo posluchače po celém světě svobodomyslným písničkářstvím, jež připomínalo bláznivý výlet do vesmíru, v němž neplatí stejná pravidla jako v tom našem. Album odráží dětsky hravý a nakažlivě optimistický nádech hudby, která čerpá z dřevního amerického folku a jeho následných podob až do současnosti. Deska se zařadila mezi nejvýraznější počiny roku 2008 a aktuální album Time To Die vydané letos v červenci na jeho úspěch navázalo více než odpovědně.


I tentokrát můžete v jejich hudbě slyšet vlivy bluegrassu či country, stejně jako Elliota Smithe, Iron & Wine nebo aktuální „vyšinuté“ písničkáře jako jsou Devendra Banhart, Sufjan Stevens nebo třeba Animal Collective. Ať ale nevznikne žádný omyl, The Dodos se od svých předchůdců sice naučili, jak popustit uzdu své hudební fantazii, nicméně stále zůstávají originálem.


zdroj: Rachot
zavřít