Richard File z Unkle podpoří Air

Vydáno 01.12.2009 | autor: PR

Bývalý člen Unkle představí svůj nový projekt We Fell To Earth 12. prosince v pražském SaSaZu, kde vystoupí společně s Air.

Richard File z Unkle podpoří Air Richard File z Unkle podpoří Air

Pražský koncert Air, který proběhne 12. prosince v klubu SaSaZu, už zná další vystupující. Před Air zahraje dvoučlenný band We Fell To Earth z Londýna, za kterým stojí Wendy Rae Fowler a Richard File. Po vyprodaném premiérovém vystoupení v londýnském ICA se vydali na tour s Air, které doprovází na všech evropských koncertech. Richard File se proslavil coby člen slavného hudebního uskupení Unkle., kde působil od roku 1999 a podílel se na albech Never, Never, Land a War Stories.


V lednu 2008 Richard File Unkle opustil, aby se mohl naplno věnovat svému novému dvoučlennému projektu We Fell To Earth. I když sami o sobě prohlašují, že jejich náladová hudba odkazuje např. i ke krautrocku a hudebním vlivům skupin Can nebo Faust, tak vlivy Unkle jsou zde ke slyšení téměř v každé skladbě. Své debutové, eponymní album vydali letos a českému publiku ho představí premiérově 12. prosince před koncertem Air v klubu SaSaZu.


zdroj: Pink Dot
zavřít